Sede Canon
Reigate

Canon HQCanon HQ (1)Controllable glass louvre screensGlazed solar shadingInterior viewFixed solar shading

Project Details:

  • Location: Reigate
  • Architect: David Richmond & Partners
  • Main Contractor: Wates Construction

Brief:

The headquarters of Canon UK incorporate the extensive use of glazing, daylighting, louvre and solar shading equipment manufactured and installed by Colt.

Overview

Colt constructed the building's glazed entrance facade using a structural glazing system, and installed some 1,600m² of timber and aluminium composite windows throughout the building. There is extensive use of controllable glass louvre screens as well as controllable perforated louvre provide aesthetic solar shading. Natural light into the atria is maximised through ten rooflights which have been fitted with a Colt Solar C brise soleil solar shading louvre.

The naturally ventilated 10,500m² development has been carefully designed and landscaped to blend into the natural slope of a hill.

Información relacionada

Introducción a la protección solar

Introducción a la protección solar

Productos Colt protección solar

Gama de productos Colt para protección solar

Proyectos Colt

Proyectos Colt